اخبار روز

این موجودات زیبا را بخورید

به گزارش مگتو، پروبیوتیک ها در دنیای غذا بسیار هیجان انگیز و محبوب هستند. ممکن است بیشتر عمر خود را صرف دوری از باکتری ها کنید، اما روده شما این کار را نمی کند! پروبیوتیک ها میکروارگانیسم ها و باکتری های مفید زنده ای هستند که در مبارزه با باکتری های مضر بدن بسیار مفید هستند. آنها هضم را آسان تر می کنند، سیستم ایمنی را تقویت می کنند و سلامت عمومی ما را ارتقا می دهند.

فارس در خبری نوشت: شاید برای گنجاندن آنها در برنامه غذایی روزانه تان راهی ساده تر و خوشمزه تر از افزودن ماست به میان وعده هایتان وجود نداشته باشد خطر ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر را کاهش می دهد و نقش ویژه ای در پیشگیری از پوکی استخوان، محافظت در برابر سرطان، بهبود آلرژی و غیره دارد.

روده ما از میلیاردها میکروب به نام میکروبیوم روده تشکیل شده است و آنچه می خوریم و می نوشیم می تواند بر تعادل میکروبیوم روده ما تأثیر بگذارد.

هنگامی که پروبیوتیک ها وارد سیستم گوارش شما می شوند، با باکتری های مضر تعادل و مبارزه می کنند و به جلوگیری از عفونت کمک می کنند. مهمتر از همه، آنها برای درمان علائم مرتبط با سندرم روده تحریک پذیر، اسهال، یبوست، عدم تحمل لاکتوز و کولیت مهم هستند. زیرا آنها غذاهای فیبری مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل را تجزیه می کنند.

رایج‌ترین نوع پروبیوتیکی که با آن مواجه می‌شوید، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است و محققان می‌گویند که سودمندترین نوع آن است. هضم را آسان می کند، سطح قند خون را سالم نگه می دارد و به بدن شما کمک می کند تا در برابر عفونت های قارچی مقاومت کند.

تعریف پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها موجودات میکروسکوپی کوچک، زنده و فعالی هستند که در صورت مصرف، میکروبیوم سیستم گوارش ما را برای سلامتی بهتر تغییر می دهند. اغلب ما آنها را باکتری های مفید روده می نامیم.

وجود این باکتری های خوب از رشد و تولید مثل باکتری های بیماری زا جلوگیری می کند، منجر به هضم بهتر غذا می شود و از عملکرد سیستم ایمنی بدن حمایت می کند.

مزایا و فواید پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها به تعادل عملکرد سیستم گوارش ما کمک می کنند. برخی عوامل می توانند این تعادل را مختل کنند، مانند:

برخی بیماری ها
من هم فقط یک دوره آنتی بیوتیک مصرف می کنم
برنامه غذایی اشتباه با ارزش غذایی کم
رشد بیش از حد باکتری هایی که برای بدن ما مفید نیستند.

اگرچه تحقیقات برای تعیین فواید دقیق پروبیوتیک ها هنوز ادامه دارد، شواهد موجود نشان می دهد که پروبیوتیک ها این فواید را برای سلامتی ما دارند:

پیشگیری و درمان اسهال ناشی از عفونت یا آنتی بیوتیک
بهبود و تسکین علائم سندرم روده تحریک پذیر (اسهال یا یبوست ناشی از استرس زیاد)
تقویت سیستم ایمنی بدن
کاهش التهاب و آلرژی
خلق و خو را بهبود می بخشد و اضطراب را کاهش می دهد

عوارض پروبیوتیک ها

ابتدا بیایید ببینیم چه کسانی می توانند پروبیوتیک مصرف کنند. به طور کلی، پروبیوتیک ها برای افرادی که از سلامت عمومی خوبی برخوردار هستند بی خطر در نظر گرفته می شوند.

عوارض جانبی پروبیوتیک ها بسیار نادر است و فقط می تواند به صورت شکایات خفیف گوارشی رخ دهد، مانند: نفخ شکم به وقوع پیوستن

در صورت تضعیف یا سرکوب سیستم ایمنی بدن به هر دلیلی (مثلاً استفاده طولانی مدت از داروهای حاوی کورتیکواستروئیدها)، همیشه مهمتر است که با پزشک مشورت کنید. زیرا مصرف پروبیوتیک ها می تواند با عوارض جدی مانند عفونت در این افراد همراه باشد.

غذاهای پروبیوتیک

طبیعی ترین غذاهایی که حاوی پروبیوتیک هستند عبارتند از:

ماست
نوشیدنی کفیر معروف به دوغ کفیر
کلم شور (کلم رنده شده چند روز در آب نمک غلیظ مانده و تخمیر اسید لاکتیک در آن انجام شد)
خیار زیاد

موز

سیر

یک پیاز

قرقره ها

خیار تخمیر شده در آب نمک با باکتری های اسید لاکتیک طبیعی خود سرشار از پروبیوتیک ها و ویتامین K است.

زیتون

سیب

تحقیقات نشان می دهد که سیب حاوی تقریباً 100 میلیون باکتری است که می تواند با میکروبیوم روده به روشی سالم تعامل داشته باشد که از مکمل های پروبیوتیک فردی مؤثرتر است.

سرکه بازامیک

یکی منبع دیگر پروبیوتیک ها سرکه سیب است. اسید استیک ماده اصلی سرکه بالزامیک است و حاوی سویه‌هایی از باکتری‌های پروبیوتیک است که می‌تواند سلامت روده و سیستم ایمنی را بهبود بخشد.

انواع مختلفی از پروبیوتیک ها وجود دارد، اما همه آنها تمام خواص و فواید ذکر شده در بالا را ندارند.

به عنوان مثال، یک نوع خاص از پروبیوتیک ممکن است عملکرد خاصی داشته باشد، اما مزایای آن فقط برای یک قسمت از بدن مفید است.

حتی اگر مکمل های غذایی پروبیوتیک مفید باشند، باید در تهیه و مصرف به چند نکته توجه کنیم:

مطمئن شوید که پروبیوتیک خاص برای حل مشکل سلامتی مورد نظر شما مناسب است.
شرایط نگهداری درج شده روی بسته بندی را بخوانید. برخی از پروبیوتیک ها باید در یخچال نگهداری شوند.
تاریخ انقضای مکمل پروبیوتیک بسیار مهم است و با گذشت زمان از تاریخ ساخت، تعداد پروبیوتیک های زنده در مکمل کاهش می یابد.
هم غذاها و هم مکمل ها می توانند مزایای پروبیوتیک ها را در اختیار ما قرار دهند.

برای افزایش تعداد باکتری های مفید روده، مصرف مواد غذایی با ارزش غذایی بالا و محتوای فیبر بالا توصیه می شود. مانند میوه ها، سبزیجات و محصولات غلات کامل (با سبوس).

باکتری های مفید روده از فیبر تغذیه می کنند. این باکتری ها زمانی که فیبر کافی دریافت کنند و از مزایای پروبیوتیک ها در بدن بهره مند شوند، به خوبی تکثیر می شوند.

۴۷۲۱۷

نگین یوسف پور

نگین یوسف پوریان هستم از شهر سمنان و بعنوان سردبیر این رسانه جدیدترین اخبار روز رو برای شما قرار میدم

مقالات جذاب با ارزش مطالعه بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا