دانستنی ها

بیماری ترسناکی که مبتلایان به کووید را درگیر می‌کند!

عفونت کووید با افزایش قابل ملاحظه خطر ابتلاء به سندرم گیلن باره در شش هفته بعد مرتبط است. سندرم گیلن باره یک بیماری نادر است که در آن سیستم ایمنی یک حمله نادرست به بافت عصبی خود بدن انجام می‌دهد. علائمی مانند ضعف و گزگز در اندام‌ها، مشکل در راه رفتن و حتی فلج ایجاد می‌کند.

اعتمادآنلاین نوشت: عفونت کووید می تواند خطر حمله نادر سیستم ایمنی به اعصاب بدن را افزایش دهد.

یک مطالعه جدید بزرگ نشان می دهد که عفونت کووید ممکن است خطر حمله نادر سیستم ایمنی به اعصاب بدن را افزایش دهد، اما واکسیناسیون می تواند از این حمله جلوگیری کند.

این مطالعه که بر روی بیش از 3 میلیون بزرگسال و نوجوان انجام شد، نشان داد که عفونت کووید با افزایش قابل توجه خطر ابتلا به سندرم گیلن باره در شش هفته آینده مرتبط است.

سندرم گیلن باره یک اختلال نادر است که در آن سیستم ایمنی حمله به بافت عصبی خود بدن را اشتباه هدایت می کند. علائمی مانند ضعف و گزگز در اندام ها، مشکل در راه رفتن و حتی فلج ایجاد می کند.

محققان می گویند جای تعجب نیست که کووید خطر ابتلا به سندرم گیلن باره را افزایش می دهد: زمانی که این سندرم رخ می دهد، اغلب در هفته های بعد از عفونت تنفسی یا روده ای رخ می دهد. محققان بر این باورند که این عارضه به این دلیل است که این عفونت رایج، در موارد نادر، باعث ایجاد پاسخ ایمنی ضعیف می شود.

یکی دیگر از یافته های مهم این مطالعه این است که سندرم گیلن باره در افرادی که اخیراً علیه کووید واکسینه شده اند نسبت به افرادی که واکسینه نشده اند کمتر دیده می شود.

این مطالعه نشان داد شرکت‌کنندگانی که واکسن کووید را دریافت کرده‌اند، در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که اخیراً واکسینه نشده‌اند، 50 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سندرم گیلن باره در شش هفته آینده بودند.

مطالعه جدید نشان می‌دهد که واکسن‌های mRNA کووید نه تنها باعث ایجاد گیلن باره نمی‌شوند، بلکه در واقع می‌توانند از آن پیشگیری کنند.

نگین یوسف پور

نگین یوسف پوریان هستم از شهر سمنان و بعنوان سردبیر این رسانه جدیدترین اخبار روز رو برای شما قرار میدم

مقالات جذاب با ارزش مطالعه بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا