اخبار روز سینما

بزرگترین کشور جهان را بشناسید/ماجرای ایستادن ستاره های بالیوود روی فرش سبز

در حالی که چشم جهانیان به فینال هفتاد و ششمین جشنواره فیلم کن فرانسه دوخته شده بود، جشنواره اسکار بالیوود با حضور ستارگان هندی برگزار شد.

جشنواره «اسکار» بالیوود به منظور تجلیل از بهترین فیلم های بالیوودی در ابوظبی برگزار شد.

ستاره های بالیوود از جمله سلمان خان، هریتیک روشن، نورا فاتحی، آبیشک باچان، ویکی کاوشال، سارا علی خان، کریتی سانون و ژاکلین فرناندز روی فرش سبز جشنواره ظاهر شدند. رنگی که بالیوود عمداً به جای فرش قرمز سنتی برای حمایت از تلاش های زیست محیطی پی ام آپ کرد.

ژاکلین فرناندز، یکی از مشهورترین بازیگران زن بالیوود، گفت: این مهمانی سالانه دروازه ای برای ورود به صحنه جهانی است.

بومان ایرانی بازیگر 63 ساله هندی نیز گفت: برای من مهم است، برای نمایندگی جامعه (بالیوود) به اینجا آمده ام.

در این فهرست فیلم ماجراجویی فانتزی «برهماسترا: قسمت اول – شیوا» جایزه گرفت. همچنین جایزه بهترین فیلم پلیسی به «دریشیام ۲» به کارگردانی نیشکانت کامت تعلق گرفت.

بزرگترین کشور جهان را بشناسید/ماجرای ایستادن ستاره های بالیوود روی فرش سبز

فیلم هندی «برهماسترا: قسمت اول – شیوا» در ژانر فانتزی و ماجراجویی به کارگردانی آیان موکرجی است که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد. این فیلم با بازی آمیتاب باچان، رانبیر کاپور، آلیا بات، آکینی ناگرجونا، شاهرخ خان، دیمپل کاپادیا و مونی روی ساخته شده‌است. این فیلم به پرفروش‌ترین فیلم هندی در سال ۲۰۲۲ تبدیل شد و توجه منتقدان خارجی را به همراه داشت. جلوه‌های بصری، سکانس‌های اکشن، مورد تحسین منتقدان جهانی قرار گرفت.

داستان درباره‌ی مردی جوان به نام شیوا (با بازی رانبیر کاپور) است که به دنبال عشق و همچنین کشف حقیقت وجودی خود وارد یک ماجراجویی می‌شود. در طول سفر، او باید با نیروهای شیطانی زیادی که زندگی‌اش را تهدید می‌کنند، روبرو می‌شود….

بزرگترین کشور جهان را بشناسید/ماجرای ایستادن ستاره های بالیوود روی فرش سبز

فیلم «دریشیام ۲» یا دید ظاهری (گول ظاهر را نخور) فیلمی جنایی درام محصول سال ۲۰۲۲ هند و به کارگردانی آبیشک پاتاک است. نویسندگی ظاهر فریبنده ۲ به عهده عامیل کیان خان، آبیشک پاتاک و تهیه کنندگی آن توسط بوشان کومار، کریشان کومار، کومار منگات پاتاک و آبیشک پاتاک تولید شده است. ساخت موسیقی فیلم توسط دِو سری پراساد با ترانه سرایی آمیتاب باتچاریا انجام شده. دریشیام بازسازی فیلمی به زبان مالایالم با همین عنوان و هنرنمایی موهنلال محصول ۲۰۲۱ هند است.

در این فیلم بازیگرانی همچون اجی دیوگن، تابو، شریا سارن، ایشیتا داتا، مرونال جادهاو ایفای نقش کرده‌اند. این فیلم در میان ۲۵۰ فیلم برتر تاریخ از نگاه imdb قرار دارد. این فیلم تحسین بسیاری از منتقدان را در داخل و خارج هند برانگیخت. ماجرا درباره‌ی خانواده‌ای است که به شکل غیر منتظره درگیر یک جرم بزرگ می‌شوند و مرد خانواده تلاش می‌کند تا خانواده‌اش را از طریق نیمه‌ی تاریک قانون نجات دهد.

این جشنواره مانند هر سال اجراهای چشمگیر بسیاری از هنرمندان هندی داشت.

نورا فاتحی ستاره نوظهور بالیوود حضور در این جشنواره را افتخار خود دانست.

هند به طور متوسط ‌سالانه ۱۶۰۰ فیلم تولید می‌کند که بیشتر از هر کشور دیگری در جهان است؛ صنعتی که تحت سلطه هالیوود با فیلم‌هایی به زبان هندی است.

این کشور غول پیکر آسیایی که اخیراً با جمعیت ۱.۴ میلیارد نفر به بزرگترین کشور جهان از نظر جمعیت تبدیل شده است، محصولات سینمایی خود را به اقصی نقاط جهان به ویژه آسیا، آفریقا، خاورمیانه و همچنین اروپا و شمال صادر می‌کند.

بزرگترین کشور جهان را بشناسید/ماجرای ایستادن ستاره های بالیوود روی فرش سبز

به همین ترتیب، فیلم «پتان» با بازی شاهرخ خان پس از اکران در ماه ژانویه تمام رکوردهای گیشه هند را شکست و در پنج روز اول اکران خود نزدیک به 30 میلیون دلار فروخت. با این حال، این موفقیت در تضاد با بحرانی است که بالیوود از زمان همه‌گیری کووید با آن روبرو بوده است. زیرا بازار هند از کاهش تقاضای جهانی سینما در امان نمانده است.

از سوی دیگر، تقریبا نیمی از جمعیت هند از اینترنت استفاده می کنند. بنابراین، پلتفرم های پخش فیلم به شدت به بالیوود ضربه زده اند و این بحران با قرنطینه در طول همه گیری کووید-19 تشدید شده است.

کاران تورانی، کارشناس امور رسانه معتقد است: «مخاطبان توانسته اند محتوای متنوع تری را تماشا کنند و به تبع آن مطالبات بیشتری پیدا کرده اند و دیگر به آثاری که تفاوتی با یکدیگر ندارند یا فیلمنامه ضعیفی دارند و می پردازند، توجه نمی کنند. اغلب تکراری هستند و از تماشای آنها امتناع می ورزند. در دوران پس از کووید، ما شاهد یک تغییر بزرگ بودیم. “حتی اگر یک ستاره بزرگ در یک فیلم بازی کند، اگر فیلمنامه ضعیف باشد، تماشاگران آن را نمی پذیرند.”

تورانی افزود: «فیلم‌های هندی که در بالیوود تولید نمی‌شوند موفقیت‌های بیشتری کسب می‌کنند، از جمله فیلم «RRR» که از سایر فیلم‌های هندی «متمایز» است؛ زیرا مخاطب، دیگر به تماشای فیلم‌هایی که به طور انحصاری وابسته هستند راضی نمی‌شود.»

جوایز بین‌المللی آکادمی فیلم هند اولین بار در سال 2000 در لندن برگزار شد و از آن زمان تاکنون هر سال در نقاط مختلف جهان برگزار می‌شود تا دریچه‌ای به دنیای سینمای بالیوود باشد.

آکادمی بالیوود اعلام کرد که این مراسم را برای 800 میلیون نفر که مایل به تماشای آن هستند پخش خواهد کرد.

 

آوین احمدی

آوین احمدی هستم سردبیر و مدیرمسئول رسانه بازتاب آنلاین که سعی میکنم آنچه در ایران و جهان میگذرد را برای شما در این وبسایت به اشتراک بگذارم

مقالات جذاب با ارزش مطالعه بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا