این نوشیدنی ها احتمال ابتلا به بیماری های کبد چرب را افزایش می دهند! / افزایش خطر بستری در بیمارستان با استفاده از این نوشیدنی!

نتایج تحقیقات و مطالعات حاکی از آن است که نوشیدن نوشیدنی های حاوی قند مصنوعی خطر ابتلا به بیماری های کبدی را افزایش می دهد. این نتیجه حاصل از آزمایش بر روی داده‌های ۱۳۶هزار و ۲۷۷ شرکت‌کننده بدون سابقه بیماری کبدی و بر تأثیر نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص بر توسعه بیماری کبد چرب غیر الکلی متمرکز بود.

به گزارش پی ام آپ، در این مطالعه مقطعی، بیماری کبد چرب غیرالکلی با استفاده از شاخص کبد چرب با نمره کمتر یا مساوی 60 که نشان دهنده وجود بیماری است تعریف شد.

محققان از رگرسیون لجستیک برای تحلیل مقطعی و رگرسیون خطرات متناسب کاکس برای تحلیل طولی استفاده کردند. مدل آماری رگرسیون برای متغیرهای وابسته باینری مانند بیماری یا سلامت، مرگ یا زندگی استفاده می شود.

یافته ها نشان داد که مصرف نوشیدنی های شیرین شده با قند، نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص با افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط است.

احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی در افرادی که این نوشیدنی ها را مصرف نمی کردند نسبت به افرادی که یک تا دو لیتر یا بیشتر در هفته می نوشیدند به طور قابل توجهی بیشتر بود.

مصرف نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی ارتباط معنی داری با خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی نشان داد. از طرفی مصرف آب میوه خالص با این بیماری ارتباط ضعیفی دارد.

علاوه بر این، این مطالعه شرکت کنندگان را به مدت 10 سال و دو ماه پیگیری کرد که در طی آن 1043 مورد بیماری کبد چرب غیرالکلی در بیمارستان ثبت شد.

مصرف یک تا دو لیتر در هفته و بیش از دو لیتر در هفته نوشیدنی های شیرین شده مصنوعی خطر بستری شدن در بیمارستان برای بیماری کبد چرب غیرالکلی را به ترتیب 22 و 35 درصد افزایش می دهد.

نتایج این تحقیق روند هشدار دهنده ای را نشان می دهد که می گوید مصرف بیش از حد نوشیدنی های مصنوعی شیرین ممکن است در ایجاد بیماری کبد چرب غیر الکلی نقش داشته باشد.

یافته های این تحقیق در مجله Endocrine Practice منتشر شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *