اخبار ارز دیجیتالعمومی

آشنایی با تحلیل تکنیکال برای مبتدیان

همانطور که احتمالا بیشتر افراد فعال در بازار‌های مالی می‌دانند معامله گران بازار فارکس و دیگر بازارهای مالی مانند بازار کریپتوکارنسی برای آنکه بتوانند روند قیمت را پیش بینی کنند از یکسری ابزار و فنون مختلف استفاده می‌کنند تا بتوانند از این طریق در جهت موافق بازار حرکت کرده و سود به دست بیاورند.

در واقع این نوع از پیش بینی قیمت در آینده را در بازار فارکس، تحلیل فارکس می‌گویند. معامله گران حرفه‌ای خود با گذراندن دوره‌های آموزشی و کسب دانش و تجربه‌ی لازم اقدام به تحلیل بازار کرده و از طرف دیگر بسیاری از سایت‌ها و گروه‌های تحلیل‌گر وجود دارند که تحلیل‌های خود را در اختیار عموم و یا کاربران خود قرار می‌دهند.

به طور کلی تحلیل بازارهای مالی به سه روش فاندامنتال، تکنیکال و سنتیمنتال صورت می‌گیرد. در ادامه با هر سه نوع تحلیل بیشتر آشنا خواهیم شد.

همانطور که گفته شد تحلیل فارکس به سه روش تکنیکال، فاندامنتال و سنتیمنتال امکان‌پذیر است. در ادامه با هر یک از این تحلیل‌ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

تحلیل فارکس به روش تکنیکال

یکی از متداول‌ترین روش‌های تحلیل فارکس تحلیل تکنیکال است که به روش‌های مختلفی مانند پرایس اکشن کلاسیک، پرایس اکشن مدرن، هارمونیک تریدینگ، عرضه و تقاضا و تحلیل زمانی بر اساس استراتژی‌های معاملاتی مختلف انجام می‌شود.

در این نوع از تحلیل معامله گران معمولا به اخبار و رویدادهای گوناگون کار نداشته و بر اساس چارت و گذشته‌ی قیمت و الگوهای تکرار شونده به پیش بینی قیمت در آینده می‌پردازند. تحلیل گران تکنیکال معمولا از اندیکاتور ها، خطوط روند، الگوهای شمعی، الگوهای هارمونیک و ابزار‌های این چنینی جهت پیدا کردن نقاط ورود و خروج خود بهره می‌برند.

معاملاتی که بر اساس تحلیل تکنیکال صورت می‌گیرند معمولا کوتاه مدت بوده و گاهی طول مدت معامله به یک دقیقه و یا کمتر هم می‌رسد. معامله گران در این روش بیشتر به دنبال استفاده از نوسانات بازار هستند.

انواع تحلیل تکنیکال

تحلیل فارکس به روش کلاسیک

روش کلاسیک در تحلیل تکنیکال روشی است که طی آن تحلیل گران بر اساس خطوط و منحنی‌ها الگوهای قیمتی را مشخص کرده و بر اساس آن نقاط حمایت و مقاومت را شناسایی می‌کنند. برای رسم خطوط مستقیم معمولا از نقاط پیوت در سقف که حداقل باید دو نقطه باشند و پیووت‌های کف که آن‌ها نیز نباید کمتر از دو نقطه باشند استفاده کرده و آن‌ها را به یکدیگر وصل می‌کنند. حال چنانچه قیمت در بالای این خطوط باشند نقش حمایتی داشته و در صورتیکه قیمت در زیر خطوط باشد نقش مقاومتی خواهند داشت.

تحلیل فارکس به روش الگو‌های قیمتی

با استفاده از الگو‌های قیمتی که می‌توانند بر اساس خطوط و یا منحنی‌ها رسم شوند تشخیص دهیم که قیمت به روند خود ادامه می‌دهد و یا احتمال تغییر روند افزایش پیدا کرده است. این الگو‌ها انواع مختلفی دارند که با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

انواع الگو‌های قیمتی کلاسیک

الگوهای ادامه دهنده: همانطور که از نام این الگو‌ها مشخص است بر اساس آن‌ها انتظار می‌رود که قیمت به روند قبلی خود ادامه دهد. مهم‌ترین الگوهای ادامه دهنده‌ی کلاسیک در تحلیل فارکس را الگو‌های مثلث، مستطیل، پرچم و کنج تشکیل می‌دهند.

الگو‌های قیمتی بازگشتی: این الگو‌ها بیانگر احتمال به پایان رسیدن روند فعلی قیمت و برعکس شدن روند قیمت هستند. مهمترین الگو‌های بازگشتی در تحلیل فارکس الگو‌های سر و شانه، دوقله و سه قله هستند.

الگوهای هارمونیک

این نوع از الگوها اشکالی هندسی را شامل می‌شوند که بر اساس اعداد فیبوناچی عمل کرده و نقاط برگشت در آینده را مشخص می‌کنند. مهم‌ترین الگو‌های هارمونیک در تحلیل فارکس الگوهایی چون گارتلی، پروانه، کوسه، خفاش و خرچنگ هستند.

تحلیل فارکس به روش فاندامنتال

همانطوری که اشاره شد تحلیل فاندامنتال و یا بنیادین مبتنی بر اخبار و رویدادهای سیاسی و اقتصادی بوده و تحلیلگران در این روش به دنبال کشف قیمت ذاتی یک دارایی هستند.

در این روش قیمت بسیار وابسته به خبر‌هایی چون نرخ بهره بانک مرکزی و چشم اندازهای دولت مردان در کشور‌های مختلف است. بنابراین این چنین معاملات بیشتر نوعی سرمایه‌گذاری محسوب شده و معامله گران مدتی طولانی یک دارایی را به امید افزایش قیمت آن در آینده نگهداری می‌کنند.

تحلیل فارکس به روش سنتیمنتال

تحلیل سنتیمنتال را اصطلاحا روانشناسی بازار نیز می‌گویند. همانطور که می‌دانید دو عامل ترس و طمع عوامل اصلی در شکل گیری یک معامله هستند. ترس و طمع هر دو متاثر از احساسات و عواطف انسانی است به طوری که تا زمانی که ترس وجود نداشته باشد فروشنده‌ی زیادی هم وجود نخواهد داشت و تا زمانی که طمع وجود نداشته باشد نیز خریدار خاصی پیدا نخواهد شد. بنابراین تحلیل گران سنتیمنتال با بررسی روان بازار در پی این هستند که در حال حاضر در بازار ترس بیشتری وجود دارد و یا طمع بیشتری و با کشف این موضوع جهت کلی بازار را پیش بینی خواهند کرد.

سخن آخر

در این مطلب با انواع روش تحلیل فارکس آشنا شدیم و متوجه شدیم که به طور کلی سه روش فاندامنتال، تکنیکال و سنتیمنتال جهت پیش بینی قیمت در آینده وجود دارد. معامله گرا نبا استراتژی‌های مختلف هر کدام از یک روش و یا با ترکیب روش‌های مختلف با یکدیگر در پی کسب سود از بازار بوده و به طور کلی پیشنهاد می‌شود هر سه روش در کنار هم را جهت پیش بینی دقیق‌تر بازار استفاده فرمایید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا