خوشمزه ترین و آسان ترین غذای شمالی:ترش تره
ترش تره یکه غذای بسیار لذیذ و اسان شمالی است که با یک بار امتحان کردنش طرفدار همیشگی آن می وشید.
پی ام آپ:
تُرش تره، یک غذای مشهور و بسیار معروف شمالی است که تعداد زیادی طرفدار دارد. این غذا را معمولاً همراه با ماهی شور، باقالا، سیر و برنج سرو میکنند.
مواد لازم :
برنج ایرانی ۴ قاشق غذاخوری
اسفناج تازه ۱ کیلو گرم
سبزی (تره، جعفری، گشنیز و کمی نعناع) ۵۰۰ گرم
روغن به میزان لازم
آرد (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
سیر ۴-۶ حبه
تخم مرغ ۳ عدد
آب نارنج یا آبغوره ۱/۲ پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا برنج را بشویید و با کمی آب و نمک مخلوط کنید. سپس روی حرارت بگذارید تا بپزد.
سبزیجات را تمیز کرده و بشویید. بعد از خشک شدن آب سبزیجات، آنها را خرد کنید.
نصف سیر را له کنید و سپس در یک قابلمه سرخ کنید. به آن سبزی خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید.
مخلوط سیر و سبزیجات تفت داده شده را به برنج پخته شده اضافه کنید. همچنین اسفناج را بزرگتر از سبزی خرد کرده و به خورشت اضافه کنید.
اگر آب خورشت زیاد بود، حرارت را بیشتر کنید تا آب تبخیر شود. به تدریج نارنج یا رب نارنج را به خورشت اضافه کنید و آن را بچشید تا ترشی آن مطلوب شود.
در پایان پخت خورشت، سیر له شده با کمی زردچوبه و روغن تفت داده و به همراه تخم مرغ و مقداری نمک به خورشت بیفزایید و هم بزنید. پس از چند جوش، خورش را از حرارت بردارید.